Mentalitatea corectă pentru investiţii

Dacă dorim să ajungem la randamentele dorite, este necesar să ne construim mentalitatea potrivită. Pentru aceasta trebuie să ne îmbunătățim abilităţile necesare în cel mai scurt timp. Majoritatea ideilor afișate mai jos, sunt mult mai aplicabile pentru acţiuni şi criptomonede. Personal însă cred că pot fi utilizate în orice tip de investiţii.

Trebuie să înţelegem că şi în momentul în care vom cunoaşte toate trucurile, tot nu vom deveni experţi în investiții. Doar experienţa îşi va spune cuvântul şi ne va arăta roadele, dar nu strică să avem şi un bagaj mental.

Ce relaţie ai cu banii?

Asta ar trebui să fie printre primele întrebări pe care ni le punem când dorim să adoptăm mentalitatea de investitor. Poți alege să lucrezi 8 ore pe zi doar ca să obţii o sumă de bani şi apoi să îi cheltuieşti. Sau poți alege să înţelegi cum funcţionează banii şi să îi foloseşti pentru a-ţi atinge visurile. Asftel poți oferi o viaţă mai uşoară atât familiei tale cât şi ţie. Mai este şi o situație de mijloc în care munceşti pentru a strânge bani, sperând că la finalul anilor de muncă ai destul cât să trăieşti o viaţă confortabilă, fără vreo oportunitate de creştere.

Este bine să parcurgem în această viaţă, toate cele trei cazuri pentru a înţelege ce ne dorim de la viață. Cum spune o vorbă veche, nu ştii cât de mult înseamnă ceva, până când nu îl pierzi. În acest caz, acel lucru este timpul.

Timpul ca şi resursă unică limitată

Care este cea mai importantă resursă a noastră care contează mai presus decât banii, decât norocul, decât sănătatea? Timpul este unica resursă care atunci când se consumă, tot ceea ce am muncit, strâns sau construit, nu ne va mai folosi. De aceasta este foarte important să ne utilizăm timpul cât mai avantajos pentru noi. De ce pentru următorii 40 de ani banii noştri să stea pe loc, când pot aduce alţi bani cu ei.

În acest punct, mentalitatea nu ar trebui neapărat să fie încețoșată de gândul că strângem bani pentru că suntem zgârciţi. Dorim să putem strânge pentru o viaţă mai liberă. Tu cum ai dori să îţi petreci timpul? Muncind până la 60 de ani, mereu stresat sau stând cu familia ta şi bucurându-te de timpul pe care îl ai? Aşa investeşti în timpul tău.

Mentalitatea tip gândeşte pentru mâine şi lucrează azi

Un concept ce trebuie foarte bine adaptat şi tipărit în mintea noastră. Întotdeauna trebuie să avem în vedere, viitorul atât apropiat cât şi cel îndepărtat. Este necesar să sacrifici azi ceva, că mâine să vină multiplicat. Majoritatea investitorilor au învăţat să facă ce este greu astăzi, ca mâine să le fie mai uşor. Dacă, în viitor dorești să ajungi cel mai popular scriitor / fotograf / economist / etc, gândeşte un obiectiv şi începe să lucrezi de azi.

Un rol importat îl joacă foarte mult, optimismul şi curajul. Nu trebuie să stai să îţi numeri fiecare zi până la acel obiectiv stabilit / final al vieţii sau să numeri câţi bani mai ai de strâns. Trebuie să te uiţi spre viitor cu fericire şi nerăbdare, ştiind că în fiecare zi vei mai pune un 1%, 2%, 0,5%. Ne imaginăm comfort, splendoare, libertate şi ne croim drumul spre acestea.

În final, mentalitatea corectă pentru investiţii este un concept ce ar trebui să ne ajute pe toţi să devenim persoane mai bune şi să învăţăm să apreciem timpul nostru pe lume. De asta, în viaţă trebuie să continuăm să luptăm pentru a investi în noi, a descoperi noi plăceri, noi obiective şi să ne îndeplinim atât visurile vechi cât şi cele noi.

Mentalitatea potrivită de investitor înseamnă să îţi atingi potenţialul maxim.Mentalitatea corectă pentru investiţii publicat: 2021-10-20T09:51:42+02:00, actualizat: 2023-12-27T18:21:57+02:00 by FinMate.ro