Investeşte în tine, cel mai bun sfat pe care o să îl auzi!

Fraza „a investi în tine” poatea părea un concept total abstract, ce poate uşor fi confundat cu a cheltui bani pe tine. Adevărul este că, toţi investim în oameni cât şi în lucruri care ne înconjoară, zi de zi. Atunci când ieşi cu prietenii tăi sau stai cu familia pentru o zi specială, investeşti timp în relaţia ta cu ei. Şi în activităţile mai puţin productive, precum reţelele de socializare sau jocurile video, facem o investiţie.

Pentru mulţi oameni, cea mai mare investiţie în ei provine de la o educaţie corectă sau în depunerea unui efort enorm la locul de muncă pentru a fi remarcaţi. Acest stil de viaţă nu este deloc greşit, dar pentru un viitor antreprenor poate simţi că nu face destul sau locul lui nu este acolo. Este important să înţelegem ce înseamnă să investim în noi şi anume, să facem tot ce putem pentru a găsi lucrul care ne face fericiţi. Tot acest concept începe cu ideea de încredere în sine, că putem face mai mult decât în momentul actual şi că putem deveni cea mai bună variantă a noastră.

Cum putem începe să investim în noi?

Este 3 dimineaţa şi simţi o puternică motivaţie să îţi pui viaţa pe șine. Spui că toate aceste probleme personale apar deoarece nu îţi acorzi destul timp şi nu te asculţi. Alegi ca următoarea zi să te trezeşti la 6 dimineaţa, să începi să lucrezi, să citeşti cărţi şi să înveţi skill-ul acela pe care îl doreşti de ceva timp. Ştim cu toţii că după 1-2 luni vei abandona, dar de ce se întâmplă asta?

Toate obiceiurile menţionate mai sus sunt folositoare şi te pot ajuta să îţi creezi o mentalitate corectă pentru investiţii, dar să nu uităm, ca orice proces necesită timp. Dacă încercăm să implementăm în stilul nostru de viaţă 5-6 obiceiuri sănătoase deodată, avem o şansă mai mică de a le menţine pe toate.

Investiţia în tine, necesită timp şi răbdare

În al doilea rând, trebuie să înţelegem de ce vrem să ne schimbăm şi să că e posibil. Există și cazul în care facem toate aceste obiceiuri și problemele noastre nu se rezolvă, dar nu este sfârșitul lumii. Exemplu: mergem la sala de fitness şi petreceri în fiecare seară pentru a găsi o parteneră, dar nu reușim fiindcă nu este momentul potrivit. Alt caz ar fi inoportunitatea creării a cinci conturi de investiţii pe diferite platforme, în timp ce noi avem probleme în familie care necesită bani urgent. Drumul personal este realizat prin proprii paşi şi în viteză proprie. Nu toți ajungem în același timp în locul dorit.

De asemenea, trebuie să ne obişnuim cu ideea că este okay să eşuăm. Dacă ne vom apuca de învăţat japoneză, dar după trei săptămâni de muncă intensă vom observa că nu am mai lucrat sau că nu putem reţine aşa uşor cuvinte, nu trebuie să ne descurajăm sau abandonăm hobby-ul. Trebuie să vedem eşecurile ca pe cele mai bune ocazii de a învăţa şi de asemenea că sunt inevitabile. Putem să nu eşuăm, dacă nu încercăm deloc, dar nici nu putem şti dacă am fi reușit.

În momentul în care vom înţelege, nu doar definiţia învestitului, cât şi procesul în sine, atunci vom putea începe şi să căutăm metodele de a investi în noi. Întotdeauna ar trebui să prioritizăm crearea mentalității adecvate şi să învăţăm principii de bază precum: punctualitate, disciplină şi răbdare. Aşa ne vom fixa toate obiceiurile, ce le vom acapara pe tot parcursul vieţii.



Investeşte în tine, cel mai bun sfat pe care o să îl auzi! publicat: 2021-10-26T18:26:57+02:00, actualizat: 2021-10-26T18:26:59+02:00 by FinMate.ro