5 metode prin care poţi începe să investeşti în tine

Dorim să investim în noi dar nu ştim de unde să începem. Sunt atâtea metode, sfaturi, idei şi totuşi atât de puţin timp, încât parcă ne simţim înghiţiţi de tot acest iureş. Până la urmă, ne aflăm într-o lume care se află în continuă mişcare, iar noi încercăm să ţinem pasul cu aceasta.

Stresul cauzat de nevoia de realizare şi gândul că nu facem destul, poate fi extrem de negativ asupra sănătăţii noastre mentale. Mai jos vom enumera 5 metode pentru a ne putea linişti un pic şi a ne aduce aminte că fiecare pas, oricât de mic, înseamnă ceva chiar dacă nu este direct corelat cu banii.

1. Citeşte cărţi şi aplică ce ai citit

Cărţile sunt cea mai bună metodă de interacţiune indirectă cu idolii noştri. Cine nu şi-ar dori să asculte viziunea care i-a adus pe acei oameni la nivelul de viaţă pe care şi-l doreau? Având aceste idei scrise, ne putem întoarce la ele, ori de câte ori dorim şi putem înţelege de fiecare dată un pic mai bine sensul.

De asemenea, nu este destul doar să citim o carte, trebuie şi să încercăm să o aplicăm în viaţa de zi cu zi. Dacă alegem să citim o carte despre vânzări pentru a aduce un număr mai mare de potenţiali clienţi, vom încerca să şi aplicăm acele sfaturi dacă încă mai sunt de actualitate.

2. Începe să te odihneşti mai bine

Când e ultima dată când te-ai culcat la 22-23? Da, destul de mult timp poate trece odată ce ne obişnuim cu un stil de viaţă „nocturn” şi la fel de mult poate trece până când învăţăm să revenim la unul normal. Atunci când ne culcăm târziu, normal că ne vom trezi obosiţi şi ne vom simţi obosiţi pe tot parcursul zilei.

Această lipsă de somn poate fi un factor extrem de important pentru care ne simţim nemotivaţi în fiecare zi. Să ne imaginăm că suntem exact ca şi telefonul nostru. Dacă nu stăm câteva ore bune să ne încărcăm, nu vom avea o baterie cu care să facem treburile zilnice. Problema este şi mai serioasă atunci când nu putem să ne odihnim din cauza muncii, familiei, facultăţii etc. Astfel, trebuie să ne găsim singuri un echilibru şi să încercăm să ne reglăm ritmul circadian.

3. Ai grijă de corpul tău

Pe cât de uşor poate suna acest obiectiv, pe atât de greu este de stăpânit şi realizat periodic. Prin investiţie în corpul propriu ne referim la a mânca mai sănătos, a merge la sală sau a face exerciţii fizice şi a trăi pur şi simplu mai sănătos. Cum putem să avem grijă de sume mari de bani sau de familia noastră, dacă nu putem avea grijă de corpul nostru.

Să nu mai vorbim de beneficiile ascunse cum ar fi: creşterea stimei de sine, îmbunătăţirea memoriei şi dezvoltarea abilităţilor cognitive. A doua componentă, mereu după mintea noastră, ar trebui să fie corpul. La fel cum ne spune şi un proverb din latină „Mens sana in corpore sano” (O minte sănătoasă într-un corp sănătos).

4. Meditează şi ascultă mai mult de sentimentele tale

Meditaţia este un proces în care îţi concentrezi mintea asupra conştientului, subconştientului sau inconştientului astfel încât să îţi poţi trăi viaţa cât mai bine posibil. Desigur, scopul acestei practici nu este să te metamorfozeze într-o nouă persoană a ta, ci să te ajute să îţi vezi problemele dintr-o nouă perspectivă sau să te înţelegi mai bine atunci când simţi că nimeni nu o face.

Una dintre cele mai grele provocări pe care eu personal le-am întâlnit este aceea de a fi sincer cu tine în toate privinţele. Această dificultate nu provine dintr-un ego ridicat sau o prea exagerată părere de sine, ci dintr-o necunoaştere şi frică de a înfrunta chestiile emoţionale direct. Acest sentiment poate fi foarte des întâlnit şi de aceasta trebuie să ne aducem aminte că este nevoie de timp pentru a îţi rezolva problemele.

5. Dezvoltă o nouă aptitudine

Dacă simţi vreodată că ai reuşit să stăpâneşti bine domeniile pe care le doreai, poate e timpul să încerci ceva nou. Fie că vorbim de cu totul şi cu totul altă activitate sau un pas adiţional în cele de zi cu zi, întotdeauna există loc de îmbunătăţiri şi cât trăim, putem învăţa. Nu uita că pe cât de importante sunt noţiunile teoretice şi cunoștințele dobândite din citit, pe atât de importante sunt și cele aplicate şi experienţele trăite pe viu.

În concluzie, investiţia în sine trebuie să rămână un proces distractiv, relaxant de autocunoaştere şi de încercare de a evolua în oamenii pe care ne dorim să fim mâine. Este normal să mai eşuăm în ceea ce ne propunem şi asta este acceptabil atâta timp cât realizăm asta şi nu abandonăm să mai încercăm.



5 metode prin care poţi începe să investeşti în tine publicat: 2021-11-02T19:29:43+02:00, actualizat: 2023-12-27T18:21:56+02:00 by FinMate.ro