Companiile de tip Growth şi cum le putem identifica?

Pe piaţa bursieră, acţiunile se pot clasifica în câteva tipuri şi combinaţii între acestea. Doar ca să enumerăm câteva, sunt acţiuni de tip: Growth, Penny, Dividend, Blue Chip etc. Este foarte important să identificăm în ce fel de acţiune investim, deoarece ne ajută să înţelegem în ce direcţie se îndreaptă portofoliul nostru.

Ce sunt companiile de tip Growth?

O companie de tip Growth este o companie despre care se anticipiează că în viitorul apropiat sau îndepărtat va creşte într-un ritm semnificativ peste creşterea anticipată medie a pieţei. Aceaste se bazează pe reinvestirea oricărei sume câştigată înapoi în firmă, astfel accelerând creşterea pe termen scurt.

Investitorii care aleg să investească în aceste acţiuni realizează că aceste companii plătesc dividende puţine spre deloc , dar se aşteaptă ca în cele din urmă să vândă acţiunile la preţuri crescute, câştigând capital prin fluctuaţia pieţei. De asemenea, este important de punctat că cei care aleg aceste stock-uri, se pregătesc să aştepte cel puţin trei ani pentru a vedea schimbări majore, fiind răsplătiți prin riscuri reduse.

Cum identificăm acţiuni care se bazează pe creştere?

Fiecare tip de acţiune se diferențiază de celealte prin caracteristici proprii. Dacă suntem atenţi la detaliile următoare, nu avem cum să le ratăm:

1. Tendinţele puternice de creştere semnificativă, mai mari decât rata medie de creştere a pieţei. Putem încerca şi să căutăm un trend care este puternic comercializat acum şi companiile care se ocupă cu acest domeniu.

2. Plăţile inexistente sau zero de dividende, indică o dorinţă de creştere într-un ritm foarte rapid, axându-se pe reinvestiția totală a profiturilor.

3. Avantajul competitiv pe care îl deţin faţă de alte companii din aceeaşi industrie, care le ajuta să vândă şi să crească mai mult. Aceasta poate însemna o tehnologie mai puternică, un sistem mai dezvoltat sau chiar un simplu customer service bine gândit.

4. O comunitate loială şi în creştere care ajută prin dezvoltarea atât a brand-ului cât şi a vânzărilor.

După o analiză amănunţită şi o listă creată, putem să începem să o restrângem la firmele care oferă cel mai puternic avantaj, cea mai mare piaţa la care se adresează şi desigur, nivelul de risc pe care îl prezintă, în concordanţă cu gusturile proprii.

Trei exemple de Stock-uri Growth

1. Amazon.com Inc (AMZN)

Colosul din domeniul retail a fost considerat unul dintre cele mai performante şi de succes acţiuni growth de-a lungul anilor. Detaliu amuzant, Amazon angajează undeva la 150.000 de lucrători doar pentru a satisface cerinţele cumpărătorilor în timpul sezonului sărbătorilor. Să nu mai vorbim de succesul celorlalte ramuri de care se ocupă, precum Amazon Web Services, care este cel valoros segment al imperiului.

2. Nvidia Corp. (NVDA)

Producătorul cunoscut de cipuri de top a reuşit performanţa de a deveni una dintre 10 cele mai mari companii publice listate în SUA, pieţele evaluându-l la peste jumătate de miliard de dolari. Concentrarea continuă asupra inovaţiei, dezvoltării de calitate înaltă şi a descoperirii pieţelor finale cu potenţial ridicat de creştere, a dus la depășirea producătorului Intel Corp, lăsându-l în urmă.

3. Apple Inc. (AAPL)

De-a lungul anilor produsele Apple au reprezentat luxul şi bogăţia în cadrul societăţii, compania nu s-a mai bazat pe produs, ci pe brand în totalitate. Datorită acestui fapt, aceasta este un alt activ căutat pe piaţă de către investitori. Având o bază de consumatori foarte loială, a reuşit să atingă o rată de creştere imensă şi rapidă. Produsele unice şi procesul de inovaţie constantă, îi oferă lui Apple un avantaj competitiv faţă de concurenţii săi.Companiile de tip Growth şi cum le putem identifica? publicat: 2021-11-06T20:20:06+02:00, actualizat: 2023-12-27T18:21:41+02:00 by FinMate.ro